Следващата седмица в рамките на три дни ще се състои 28-ото издание на Международната конференция и изложение за фармацевтични технологии в Дубай (МКИФТД 2023), предаде новинарската агенция на Обединените арабски емирства (ОАЕ) - УАМ, цитирана от БТА. Мероприятието ще започне на 10 януари и ще се проведе в Световния търговски център в Дубай.

Най-голямото фармацевтично събитие в Близкия изток и Африка ще събере повече от 26 хиляди участници и посетители на едно място. Тази година проявата ще бъде най-многобройна, откакто тя започна да се провежда. Конференцията и изложението предоставят световна платформа за най-добрите световни фармацевтични и производствени доставчици, които представят своите продукти и решения и обменят нова информация, идеи и иновации в областта на фармацията, технологиите, лекарствата и грижите за пациентите.

Фармацевтичната индустрия отбеляза значителен растеж през последните две десетилетия и приходите от фармацевтични продукти в световен мащаб вече възлизат на повече от 1,42 трилиона щатски долара годишно.

Конференции и изложения като тези допринасят значително за непрекъснато нарастващото търсене на нови и подобрени лекарства и предоставят на присъстващите възможност да сключат нови бизнес сделки с партньори от цял свят.