Турската фирма за бързи доставки Getir утрои оценката си от март досега до 7,56 милиарда долара, след като набра 555 милиона долара в нов кръг финансиране, съобщи днес компанията, като добави, че планира да разшири дейността си, включвайки и Съединените щати, предаде Ройтерс.

Компанията набра 428 милиона долара в два кръга финансиране през януари и март за международно разширяване, включително в Германия, Франция и Нидерландия.

С последната серия инвестиции компанията е набрала близо 1 милиард долара досега през тази година.

"Нашият модел и подход към ултрабързите доставки процъфтяват и този последен кръг финансиране ни позволява да продължим да доставяме нашите най-добри в категорията си услуги на нови клиенти в Европа, Съединените щати и други места", заяви в прессъобщение Назим Салур, главен изпълнителен директор на компанията.

Getir съобщи, че се подготвя да започне дейност в Съединените щати през последното тримесечие на миналата година. През този месец компанията ще стартира бизнес в Берлин и Париж.

Базираната в Истанбул компания, основана през 2015 г., казва, че чрез приложението си може да доставя хиляди видове хранителни продукти и други стоки от първа необходимост "в рамките на минути", включително яйца, сладолед, бебешки пелени и храна за котки.

Getri започна дейността си в Лондон през януари и в Амстердам през май. Има около 500 склада в Турция и предлага бързи доставки в 30 града в страната.