Създадена през 2004 г. от Ивайло Малджански, днес тя разполага с две землища в с. Златитрап и с Калековец, област Пловдив, както и два пакетажни цеха.

Един от първите продукти, който стопанството на Ивайло предлага в магазините на Kaufland България е броколи. "Kaufland е първата верига, с която започнахме да работим. В годините на съвместна работа, асортимента ни се разшири, увеличиха се площите на отглежданите зеленчуци, инвестирахме в закупуването на техника за механизация на операциите по отглеждането на зеленчуците, вече разполагаме и с ново производствено предприятие за пакетаж и логистичен център в с. Калековец."

снимка: Тракия Агрикола

Kaufland България си партнира с различни производители от цялата страна, за да предлага качествени свежи плодове и зеленчуци. Компанията започва сътрудничеството си с "Тракия Агрикола" през 2008 г. През настоящата година към асортимента на веригата ще бъде добавена салата айсберг, отгледана в землищата на Ивайло Малджански. От "Тракия Агрикола" са заложили производство на общо 1 500 000 бр. айсберг, като приблизително 60% от нея ще се реализира в хипермаркетите на Kaufland България.

Като цяло изискванията при отглеждане на салата Айсберг не се отличават твърде много от тези, отнасящите се за марулята и главестата салата. Тя следва да се засажда в глинено песъчлива почва с висока влажност и ниска ветровитост. За предпочитане са добре огряваните от слънце места, а самото засаждане на айсберг салатата става с помощта на предварително произведен разсад. Според Ивайло тайната при отглеждането й се крие в правилното избиране на сортове, които са подходящи за климатичните условия в България. Освен това, в стопанството си той използва само препарати, които са одобрени от GlobalG.A.P. "Останалото е неуморна работа по засаждане, поливане, плевене", казва той. Интересното при отглеждането на айсбергът е, че се прибира от полето само в сухо и хладно време. В горещите летни дни "добиването" й започва на разсъмване и приключва към 9 часа.

Иван Иванов и Ивайло Малджанскиъ

снимка: Тракия Агрикола

В зеленчуковата градина на Ивайло освен айсберг се отглеждат спанак, маруля, броколи, карфиол, магданоз, копър и други. Приоритет за целия екип в зеленчукопроизводството и опаковането е осигуряването на безопасни и висококачествени продукти. А именно, в подкрепа на тази цел са всички сертификати по системите GlobalG.A.P, Good Manufacturing Practice и HACCP.

Успешното над 10-годишно партньорството на Kaufland България и "Тракия Агрикола", според Ивайло Маджански се основава на сътрудничество, коректност и ангажираност. "Ние, като екип, имаме воля, готовност и желание да развиваме и разширяваме производствения си капацитет, но благодарение на коректни партньори, какъвто вече 11 години е Kaufland, успяваме се да реализираме."

За Kaufland България предлагането на качествени и свежи български плодове и зеленчуци е приоритет. Затова всяка година компанията се стреми към разширяване на асортимента и с цел отговаряне на все по-голямото търсене на родна продукция. Освен това, търговската верига залага и на качеството, който е един от основните й принципи. С цел предлагането на качествени продукти, Kaufland България осъществява контрол по цялата верига на производство на плодовете и зеленчуците - от избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите, до отглеждането и съхранението на продукцията.

 

* продуктово позициониране