Във връзка с публикуваната в медиите информация, че работник от ТЕЦ Бобов Дол е с положителна проба за COVID 19 бихме искали да уведомим, че нашият служител не е бил на работното си място от 30.03.2020 год., тоест оттогава до днес са минали повече от задължителните 14 дни. Той отговаря за дейности, които се периферни за централата, а именно свързани с жп инфраструктурата, която е странично звено за ТЕЦ Бобов дол, съобщиха от ръководството на компанията.

Оттам изтъкват, че от началото на извънредното положение изпълняват всички указания на Министерството на здравеопазването, като провеждат засилени противоепидемични дейности в работните помещения, в това число: дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на личната хигиена на работещите и недопускане на територията на предприятието на служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Нашият служител е под карантина и се чувства добре, за щастие няма сериозни симптоми, заявяват от ръководството и, заедно с целия екип на ТЕЦ Бобов Дол, му пожелават бързо оздравяване.

В съобщението се казва, че до момента няма индикации за други служители, които да имат здравословни оплаквания. Отбелязва се, че се провеждат необходимите действия по бързо тестване на работниците за наличие на вирус COVID - 19, според преценката и указанията на българските здравни власти.

Както вече посочихме, за нас здравето на всички наши служители в дружеството е от първостепенна важност и за това спазваме изключително стриктно всички противоепидемични мерки за безопасност съгласно обявеното извънредно положение и заповедите на Министерството на здравеопазването. Продължаваме да работим с цел гарантиране енергийната сигурност на страната в Югозападна България. С общи усилия, упоритост и дисциплина ще успеем да се справим, се казва в заключение на съобщението.