След малко повече от седмица София ще бъде домакин на най-голямото събитие на за стартиращи компании в света - Founders Games, част от Webit.Festival Europe 2019.

За поредна година екипът на Webit избра най-добрите 200 сред цели 4000 кандидати от цял свят, които ще се борят за голямата награда в надпреварата - инвестиция от до €200 000.

Но това е само малка част от възможностите, които стартъпите получават с участието си във фестивала. Те не само ще имат възможност да представят дейността си пред 10 000 посетители на Webit.Festival, но и да впечатлят над 500 потенциални инвеститори.

Събитието утвърждава ролята на София като дигитална столица. Тази година цели 27 града се състезават да бъдат домакини на Webit. По време на Webit.Festival Europe 2019 ще бъде обявен победителят в тази надпревара, като разбира се това далеч не означава, че Webit напуска пределите на България.

Тази година цели 9 стартъпа от Силициевата долина пристигат в София, за да търсят възможности за финансиране. Това показва, че през годините Webit успя да утвърди България като технологична дестинация и дори компании, създадени в Меката на инвестициите са склонни да пропътуват хиляди километри, за да бъдат част от събитието.

Webit предоставя на тези прохождащи компании билети за събитието, изложбени пространства и безпрецедентна възможност да разкажат за дейността си пред топ публика.

Цели 65% от всички стартъпи, които участват на Webit, получават нужното им финансиране до 6 месеца след събитието. В същото време едва 30% приключват дейността си неуспешно, при средно 95% неуспех в стартъп сектора.

"Горд съм с факта, че променяме имиджа на София и България по целия свят. До сега 9 компании, базирани в Силициевата долина (и 4000 други от цял свят) са кандидатствали за стартъп състезанието на Webit - Founders Games. Представете си какво означава за София компания от сърцето на иновациите и инвестициите в света да види възможност за бизнес развитие и получаване на финансиране и да лети от там до тук, за да търси успеха", заяви изпълнителният председател на Webit.Foundation д-р Пламен Русев.

Сред топ лекторите на Webit личат имената на изпълнителният директор на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария Габриел и още мнозина.

Пълен списък на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук, а билети за събитието можете да закупите тук. Елате на Webit и станете свидетели на Бъдещето, което идва у нас!