Sanofi e най-големият дарител за тази година в едноименната програмата на Българския лекарски съюз. Благодарение на подкрепата и на другите спонсори, 45 студенти по медицина ще получат едногодишна стипендия в размер на 100 лв. Едновременно с това, през цялата година БЛС ще приема документи за финансиране на участия в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

"Освен разработването на нови терапии и лекарства, наш дълг е е образоването на пациентите и подкрепата за развитието на лекарите в България. Ние вярваме, че у нас има много качествени специалисти, като за тяхното развитие и мотивация да останат да се реализират тук, има отговорност не само държавата, но и бизнесът. За нас инвестицията в бъдещите лекари е инвестиция в богатството на държавата ни.", каза д-р Светла Михалевска, медицински директор на Sanofi България при официалното обявяване на стипендиантите.

Компанията стана и партньор на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, организиран от Асоциацията на студентите-медици в България в София. Събитието посрещна 630 млади лекари от над 70 държави. Специални гости на конгреса бяха проф. Федерико Калегари - един от най-уважаваните лекари в областта на неврологията, проф. Тамара Ферера - пионер в сферата на чернодробните трансплантации, д-р Елиане Пиаджио, който е фокусирал проучванията си върху имунната терапия на рака и проф. Нам Чо, председател на Международната диабетна асоциация и ендокринологът проф. Цветалина Танкова.

Sanofi ежегодно организира информационни кампании към пациентите и лекарите за превенция, ранна диагностика и правилно лечение на редица заболявания.

През 2012 г. компанията стартира инициативата "Открито за диабета", която продължава и до сега. Диабетът е новата световна пандемия, която има изключително силно влияние върху здравните системи по света. По данни на Международната диабетна федерация броят на хората с диабет в България на възраст между 20 и 79 години е над 450 000. Последните четири години посланик на кампанията е Ивет Лалова, която също призовава хората за ежегодни прегледи, балансирано хранене и достатъчна физическа активност като средство за превенция на диабет тип 2.

През 2017 г. Sanofi започна и мащабната информационна кампания "Открито за ваксините", която акцентира на сериозните здравни последствия от грипа и ефективната превенция чрез ваксинация. Sanofi e първата компания в България, която осигури на българите достъпа до иновативната четиравалентна ваксина срещу грип.

Наскоро стартира и информационна кампания за навременното откриване на заболяванията на черния дроб.