Ромпетрол България - част от групата KMG International, открива 5 нови бензиностанции в страната, за да бъде по-близо до клиентите си и да предостави на повече хора възможността да използват висококачествени горива и услуги. Новите обекти са в София, Пловдив, Плевен, Севлиево и Волово.

"Откриването на тези 5 нови бензиностанции е стъпка напред в амбициозната ни програма за развитие и засилване на присъствието на горивата Efix, на услугата Fill&Drive и на продуктите ни като цяло в страната. Целим се в ключови локации - разширяваме мрежата си в София, добавяме силни позиции в Пловдив и Плевен. Откриваме за първи път бензиностанция и в Севлиево", каза Шота Гветадзе, изпълнителен директор на "Ромпетрол България" ЕАД.

Понастоящем компанията има мрежа от 55 бензиностанции из страната. Стратегията за следващите години включва увеличаване на броя на обектите в ключови градове и места, като едновременно с това се фокусира и върху качеството във всичките му аспекти - продукти, услуги и потребителско преживяване.

Марката "Ромпетрол" е добре позната на пазара с ненадминато качество на горивото - нашето гориво Efix е сред най-високо класираните на пазара. Използвайки най-съвременна технология и продукт на оптимална комбинация от добавки и активни съставки, Efix защитава двигателя, почиства клапаните и инжекторите, намалява разхода на гориво и подобрява представянето на двигателя както при нови, така и при по-стари двигатели.

Продуктите Efix се произвеждат в рафинерията "Петромидия" - основен актив на KMG International. В Югоизточна Европа това е рафинерията, работеща с най-висока мощност, и е най-голямата в Румъния. Чрез мрежата бензиностанции "Ромпетрол" горивата Efix присъстват в Румъния, Молдова и Грузия.

Между 28 ноември и 14 декември всеки клиент, който зареди 15 литра бензин или дизел в някой от новите ни обекти (София, Пловдив, Плевен, Севлиево и Волово), може да спечели брандирана награда. Повече информация за промоцията можете да откриете на www.rompetrol.bg.

Адресите на петте нови обекта са следните:

  1. София, кв. Овча купел, бул. "Президент Линкълн" 68А
  2. Пловдив, бул. "Кукленско шосе" 13
  3. Плевен, ж.к. Сторгозия 197, Северна индустриална зона
  4. Севлиево, ул. "Никола Петков" 61А
  5. Волово, ул. "Княз Борис I" №5

За Ромпетрол България

Ромпетрол България е част от групата KMG International, притежавана изцяло от KazMunayGas - националната петролна и газова компания на Казахстан.

С 6000 служители, KMG International оперира в Европа и Централна Азия основно в сферата на търговията, преработването и нефтохимическата промишленост, търговия на дребно и маркетинг, както и в други услуги в петролната индустрия.

В Румъния KMG International притежава една от най-големите и модерни рафинерии в черноморския регион - "Петромидия", с преработвателен капацитет от 5 милиона тона годишно, както и рафинерията "Вега", производител на разтворители и основен производител за страната на N-хексан и битум, също така разполага и със звено за нефтохимическа обработка, основен производител на полимери.

Стратегическата позиция на рафинерията на пристанището Мидия позволява бързо изпращане на суров петрол до "Петромидия" и на петролни продукти до компаниите на KMG International в Молдова, Грузия и България, както и до останалите традиционни партньори в черноморския регион.

Чрез KMG Trading AG - търговско дружество, разположено в Швейцария, групата изпълнява и значителни търговски операции с петрол и петролни продукти в черноморския и средиземноморския регион.

KMG International оперира в над 1000 точки на продажба в Румъния, Молдова, България и Грузия под марката "Ромпетрол".