През изминалата година разплащанията с карти станаха особено популярни дори сред хора, които предпочитат да плащат в брой. Очакванията на експертите са тази тенденция да се запази в голяма степен и след края на пандемията от Covid-19. Този факт мотивира много от компаниите да надградят дигиталните плащания - така, че днес вече не е екзотика да платим с телефон или дори с часовник.

Super Cool е обаче да платим на части и това да не ни струва нищо отгоре.

Наскоро на пазара се появи ново мобилно приложение vnoska.bg с безлихвена карта за разсрочено плащане "Вноска". Иновацията е създадена от финтех компанията Solvy Europe Ltd, в партньорство с Райфайзенбанк България.

12 месеца без лихва

Чрез мобилното приложение и картата клиентите на "Вноска" могат да пазаруват със "спокойна" съвест, че не натоварват с голяма сума месечния си бюджет. "Вноска" позволява на клиентите си да пазаруват, като плащат на части, а същевременно търговецът да получава пълното плащане и то незабавно. Плащанията са обезпечени от безплатни заеми, които могат да бъдат изплатени на фиксирани месечни вноски и с 0% лихва. Максималният срок, в който трябва да бъде изплатена сумата е 12 месеца.

Кредитният лимитна картата се определя от Райфайзенбанк и е съобразен с индивидуалните възможности на клиента, което гарантира финансова стабилност. Друго удобство е, че не е нужно да се чака одобрение от банката за покупката. Няма да има и първоначална вноска или лихва, така че не е необходимо да се плаща допълнително за управлението на личните финанси.

В същото време плащанията с безкешови методи позволяват много по-добра проследяемост на разходите.

За тази цел "Вноска" групира предстоящите плащания на всеки от клиентите си ежемесечно, така че да не се притесняват, че ще ги пропуснат.

Важно е да отбележим, че приложението може да се използва само в магазини, които са регистрирани като партньори на "Вноска". С картата не може, например да теглим пари от банкомат или да платим на ПОС-терминал, извън партньорската мрежа, така че има малко или никакво място за грешки.

А кои са членовете на "Вноска клуб"?

Сред магазините за безлихвено пазаруване вече има над 300 онлайн и офлайн обекта. Всяка седмица към мрежата на "Вноска" се присъединяват нови и нови магазини.

Мобилно приложение vnoska.bg поддържа винаги актуален списък с настоящи търговци - партньори. Сред тях са: Sport Vision, Buzz, Dress4Less, Flair, Колев и Колев, Andrews, Welhome, Za-za, Notino, Answear, Kinderland, Farfetch, Gearbest и много други.

Приложението предлага разнообразни функции. Клиентите могат да проследяват всичките си предишни плащания, предстоящите си вноски и навици на харчене. Приложението служи и за различни други цели. Можете да научите, например всичко за най-новите разпродажби в любимите си магазини, така че ако предстои мега разпродажба или ден на отворени врати ще сте първият, който ще разбере.

Изглежда изгодно и е така

Платформата се финансира от малък процент от направените продажби. В замяна помага на търговците в достигането им до нови клиенти. За целта специално разработен алгоритъм преценява на кои потенциални клиенти да показва известията и рекламите на магазините на базата на интересите на клиента. Тази услуга може да се използва както от онлайн, така и от физическите магазини.

Бързо и безплатнo

Карта "Вноска" се издава за кратък срок от време и то безплатно. За да се случи това е нужно да се изтегли приложението Вноска от Apple AppStore или Google Play или да се кандидатства за картата на vnoska.bg.

*Съдържанието е изготвено за Vnoska.bg.