Премиерът Бойко Борисов, заедно с икономическия министър Лъчезар Борсов инспектираха един от заводите на "Нестле". Видео от посещението е качено на страницата на премиера във Фейсбук.

По време на инспекцията министър-председателят връчи на директора на завода сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите за модерна роботизирана поточна линия на завода. Инвестицията е за 23 милиона лева.

"Вие показвате, че в България има добър бизнес климат", заяви Лъчезар Борисов. 

"Освен, че такива големи фирми, с огромно име в света, не си тръгват, но и не спират работа и да строят. Това са ми любими производства - много и добре платени работни места и с добър износ", заяви премиерът. Той добави, че България е с най-либерален режим относно коронакризата.

"Вдигайте доходите и пазете хората", препоръча Борисов на мениджърите на завода.

Посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен, цитирана по-късно в съобщение на МС, изрази задоволство, че компанията продължава да развива успешно своята дейност в България и да създава нови работни места.

Компанията осигурява работа на над 1000 души, като 600 от тях са заети във фабриката.

Ръководството на завода информира премиера Борисов за превантивните мерки, които се прилагат за опазване здравето на всички служители с оглед пандемията.

Лъчезар Борисов посочи, че до 2 месеца ще бъдат издадени сертификати на фирми за инвестиции за още 600 милиона лева.