Шведската компания "Полстар" (Polestar) обяви, че очаква да достави на пазара 50 000 електрически превозни средства през 2022 г. въпреки проблемите във фабриката си в Китай, свързани КОВИД-19 ограниченията там, предаде Си Ен Би Си, цитирана от БТА. 

"Полстар" съобщи, че от януари до юни тази година е произвела около 21 000 електрически превозни средства, което е сериозно увеличение на броя им в сравнение със същия период на 2021 г.

Компанията е съсобственост на китайския концерн "Джийли" (Geely) и на прочутото й шведско подразделение "Волво карс" (Volvo Cars). 

"Полстар" е можела да достави на пазара повече електромобили, но производственият ритъм в китайското й предприятие е бил нарушен в продължение на няколко седмици през първите шест месеца на годината. Причина за това са били стриктните ограничения, наложени от властите в Китай, които обявиха, че ги прилагат, за да бъде предотвратено разпространението на КОВИД-19.

Сега в китайската фабрика на "Полстар" се работи на две смени. Шведската фирма съобщи, че стремежът й е през следващите месеци да бъдат произведени повече електрически превозни средства, което да компенсира производствените загуби от първата половина на тази година.