С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението на Фабрика за майонеза "Краси" в Пловдив.

Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за града предприятие през 1994 г. и то започва да работи с 15 работници и служители. Днес във фирмата се трудят над 160 души.

Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза "Краси" е сред лидерите на пазара на майонеза у нас като продукцията ѝ се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ.

Майонеза "Краси" е "Любима марка" на българския потребител, неколкократно е номинирана и печели "Компания на годината", има отличия от Международни и български изложения, носител е на Рекорд на Гинес и е призната за изключителна и доминираща търговска марка от глобалната организация Супербрандс.

Предстои в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част с общо 5169 кв.м. разгърната застроена площ, като очакваната инвестиция е за 6 млн. лв. собствени средства.

Предвидено е строителството и монтажа на машините и съоръженията да завърши до края на 2023 година. Строителите са български фирми, по-голямата част от оборудването, в това число поточните линии, са произведени от екип от специалисти на Фабриката за майонеза "Краси". Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании.

Новата база ще е разположена в съседен имот на сега действащата Фабрика в центъра на гр. Пловдив и когато заработи ще допринесе за подобряване условията за работа на персонала, за производство и съхранение на продукцията.

Собственикът на Фабрика за майонеза "Краси" Димитър Консулов подчерта, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател, по който може да се прецени тежестта на една компания. Няколко кризи вече са зад гърба му, надява се да успее и тази да изпрати без сериозни последици.

Стартът на строителството беше даден по традиция на строителната площадка след направен водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.