От съобщение на Министерството на културата (МК) стана ясно, че тримата членове на Съвета на директорите на НДК са подали оставки след проведено работно съвещание. 

Във вторник Съветът на директорите на НДК (НДК - конгресен център София ЕАД) заяви, че е взел решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата - след почти четири години и половина работа.

По този повод в сряда Министерството на културата публикува съобщение, с което иска да внесе уточнения във връзка с информацията за депозираните от членовете на Съвета на директорите на НДК молби за освобождаване.

В съобщението се казва, че екипът на МК е поканил на работна среща ръководството на НДК. На нея са били обсъдени констатациите от извършения от министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК (не се дават подробности за тези решения).

Уговорена е била нова целева среща по възникналите проблеми и за намиране на работещи и законосъобразни решения.

След края на работната среща МК било уведомено за депозираните молби за освобождаване.

Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност, се казва в изявлението на МК.

Изразява се благодарност от името на министър Минеков и екипа на МК, отправят се пожелания за успех на досегашното ръководство на НДК.

В заключение се казва, че за МК основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център.