Френският президент Еманюел Макрон обеща във вторник да "увеличи значително" подкрепата за автомобилната индустрия на страната, която беше силно засегната от продължаващата коронавирусна пандемия, предава БНР.

"Здравната криза доведе до масово и брутално спиране на френската автомобилна индустрия. Това е част от нашата икономика. Това са хиляди работни места. Подкрепата ни ще бъде значително засилена", написа Макрон в Труитър.

Френските управляващи трябва да обявят днес финансов пакет в подкрепа на местните автомобилни производителите и по-слециално на "Рено". Това ще бъде поредната индустрия в страната, която ще получи конкретен спасителна план за нейното възстановяване от коронавирусната криза.

Финансовият и икономически министър Брюно Льо Мер заяви вчера, че правителството работи по "силни мерки" за подпомагане на автомобилната индустрия на Франция. Той също така посочи, че мерките на френското правителство за подпомагане на икономиката да превъзмогне коронавирусната криза са в размер на 450 млрд. евро, което е равностойно на цели 20% от брутния вътрешен продукт на страната.