Топлофикация Перник се включва в подписката на жителите на кв. "Калкас" за закриване на шламохранилището. Това заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

"Капацитетът на това шламохранилище е изчерпан много отдавна. Поради тази причина в продължение на две години съгласувахме с всички институции това да бъде закрито. Още две години сдружение "Съседите - искаме законност" обжалват проекта, което го забави още повече", заяви инж. Спасов, цитиран в съобщение на дружеството.

"Поставени сме в абсурдната ситуация да обясняваме защо не сме закрили шламохранилището. Реално от 4 години се борим за същото, но то ще бъде възможно, когато се стартира изграждането на новото. Държавата може да съкрати процеса на възражения в подобни случаи, когато въпросът е от сериозен обществен интерес", посочи инж. Спасов.

"Ние нямаме дейността на НПО-ата и свободата им да изразяват мнението си, но не бива да се спира работата по важите проекти, заради тях", изтъкна изпълнителният директор на Топлофикация Перник.

По неговите думи целта е да се изгради ново шламохранилище. "Стига да получим разрешение, в рамките на няколко месеца ще се справим. В този и в много други случаи, ставаме жертва на изкуствено противопоставяне, което не е от полза за никого. Държим за всички да е ясно, че интересът на перничани е и интерес на Топлофикация Перник", категоричен е инж. Спасов.

"Искаме да се борим заедно, рамо до рамо, както с жителите на кв. "Калкас", така и с тези на Перник. Искаме процедурите да вървят по-бързо, да ни се даде възможност да затворим настоящото шламохранилище и да ползваме новото, заключи инж. Любомир Спасов.