Френската група за луксозни стоки Louis Vuitton Moet Hennessy - LVMH днес посочи нови мениджъри за Tiffany, сред които двама топ ръководители от Louis Vuitton. Това е първата реформа в американската бижутерийна компания, след като днес, 7 януари, приключи придобиването й за 15,8 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Сделката стана факт след ожесточен правен спор. LVMH се отказа от изкупуването в разгара на пандемията от Ковид-19, която затрудни продажбите на луксозни стоки. В крайна сметка двете компании се договориха за цена, по-ниска с 425 милиона от първоначалната (при цена на акция 131,50 долара вместо 135 долара).

Френската група обяви, че Антъни Ледрю, старши изпълнителен директор на марката Louis Vuitton, ще бъде главен изпълнителен директор в Tiffany, поемайки поста от Алесандро Болиоло, който трябва да напусне на 22 януари.

Александър Арно, един от синовете на шефа на LVMH Бернар Арно, ще бъде изпълнителен вицепрезидент и отговарящ за продуктите и комуникацията, докато главният изпълнителен директор и председател на борда на Louis Vuitton ще стане председател на Tiffany.