Южнокорейската технологична компания Самсунг електроникс (Samsung Electronics) отложи медийни събития за новия сгъваем смартфон Галакси фолд (Galaxy Fold), планирани в Хонконг и Шанхай, съобщи представител на компанията, цитиран от Ройтерс.

Само преди дни се появиха отзиви за сериозни дефекти на екрана на новия смартфон на Самсунг. Представителите на технологичния гигант не уточниха причините за отлагането.

Вместо аплодисменти преди пускането на Галакси фолд в САЩ на 26 април, Самсунг е сериозно засегнат от отзивите на технологични журналисти, получили смартфона за предварителни ревюта. Според някои отзиви само след ден ползване екранът на новото устройство започва да примигва необяснимо или спира да работи. Няколко журналисти премахнали тънък, защитен слой от екрана, за който мислили, че трябва да се отстрани, но всъщност е трябвало да остане. Дори и в случаите обаче когато това покритие било оставено, се появявали проблеми с екрана на устройството, струващо 1980 долара.

Проблемът с новия смартфон на Самсунг припомни за Галакси ноут 7 (Galaxy Note 7) през 2016 година. Дефекти в батерията и дизайна на този смартфон причиняваха запалване или експлозия на устройствата, което принуди Самсунг на изтегли и спре продажбите на този модел.

Галакси фолд прилича на обикновен смартфон, но може да се отвори като книга, при което се появява втори екран и устройството се превръща в малък таблет с дисплей 7,3 инча.

Макар да не се очаква, че Галакси фолд и сгъваемият Мейт Екс (Mate X) на Хуавей (Huawei) ще се продават изключително много, новият дизайн бе приветстван като очертаващ бъдещето на смартфоните тази година.

Представители на Самсунг съобщиха днес, че компанията разследва информациите за възникналите дефекти, но отказаха да потвърдят дали ще има промяна на датата за пускането на устройството на американския пазар.

Технологичният гигант планира да пусне Галакси фолд на пазара в Южна Корея и Европа през май.