HP отново отказа непоисканата оферта за придобиване от Xerox Holdings, посочвайки, че потенциалната сделка "значително подценява" производителя на персонални компютри, пише Bloomberg, цитиран от Инвестор.

В понеделник Xerox обяви, че си е осигурила 24 млрд. долара финансиране за потенциалното придобиване на базираната в Пало Алто, Калифорния, HP. Ангажирането с такъв заем "не е база за преговори", коментират от HP в писмо до главния изпълнителен директор на Xerox Джон Висентин. "Бордът на директорите на HP остава ангажиран с преследването на най-добрите интереси на всички акционери на HP и търсенето на възможностите, носещи най-голяма стойност", се казва още в текста. 

Xerox обяви, че Citigroup, Mizuho Financial Group и Bank of America са предоставили финансиране, с което базираният в Кънектикът производител на чипове да преследва сделката.

HP многократно отхвърля офертата, посочвайки, че планът за преструктуриране, който обяви, ще донесе повече на акционерите. Xerox остави отворена възможността за предлагането на друга оферта и сключване на сделка.