Технологичният гигант "Гугъл" (Google) е придобил за 1 милиард долара комплекс офисни сгради близо до централата си в град Маунтийн вю, Калифорния, съобщава вестник "Сан Франциско кроникъл", цитиран от ТАСС и БТА. Изданието отбелязва, че това е най-голямата сделка с недвижими имоти тази година в Сан Франциско и близките градове. Представители на Гугъл са потвърдили пред изданието, че комплексът е купен, но не съобщават подробности.

Вестникът пише, че става дума за 12 офисни здания, като площта е близо 74 000 квадратни метра. В тези офиси могат да бъдат настанени около 5000 служители. Комплексът преди е бил собственост на социалната мрежа ЛинкдИн (LinkedIn). Телевизионният канал Си Ен Би Си отбелязва, че по-рано Гугъл е взимал под наем част от сградите.

Този месец "Уолстрийт джърнъл" писа, че Гугъл планира да разшири присъствието си в Ню Йорк. Изданието отбелязва, че компанията планира да придобие офисна площ, на която могат да бъдат настанени 12 000 служители. Това би позволило да се удвои персоналът на технологичния гигант.