Гръцката полиция съобщи в събота, че е арестувала трима души, замесени в кражбата на 4,2 милиона евро в началото на годината от офис на охранителна фирма в Северна Гърция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Един от задържаните е управителят на офиса на Бринкс Хелас (Brink's Hellas), местния клон на американската компания за услуги за сигурност, в град Кавала. Според полицията през януари той е излъгал полицията, че е бил отвлечен от двама маскирани мъже и принуден да отвори сейфа на фирмата, в който е имало пари, предназначени за банкоматите на една банка.

Охранителните камери на фирмата показват двама маскирани мъже, които водят управителя в офиса рано сутринта на 26 януари 2019 г. По-късно същия ден 44-годишният управител бил намерен вързан за стол в офиса.

Той казал на полицията, че маскираните са го отвлекли в дома му заедно с дъщеря му, която се канели да убият, ако той не им предаде парите.

Представители на полицията казаха пред медиите, че "похитителите" са били 64-годишен собственик на автосервиз и 41-годишният му син, който е близък приятел с управителя на клона на охранителната фирма.

Още от самото начало полицията подозирала, че кражбата е вътрешна работа, но не могла да установи съмнително високи разходи на тримата заподозрени. Те са били арестувани в четвъртък. При претърсването на автосервиза със специално обучено куче са били открити почти 3,4 милиона евро, скрити в кладенец, в кутии, закопани под земята и в тонколона.