Стремежът на потребителите към здравословен, безопасен и качествен начин на живот се превръща в един от основните двигатели за още трансформации и иновации сред участниците на FMCG &Retail пазара. Не само връзката "производител-търговец-краен потребител" обаче е определяща динамиката в сектора. В третото издание на форума "Отговорни производители" на списание "Мениджър" представители на бизнеса, браншови и неправителствени организации очертават много по-мащабната картина на влияние, което секторът за бързооборотни стоки има върху икономическата, екологична и социална среда в България. Форумът ще се проведе на 28 април, от 10.30 часа, в залата на Международно висше бизнес училище - София, ул "Винсент ван Гог" №7. То ще протече в три дискусионни панела, в хибриден формат с излъчване на живо в Мениджър Нюз, както и във фейсбук събитието Трети годишен форум "Отговорни производители".

Какво е влиянието на FMCG &Retail и техните основни "подсектори" върху националната и регионалната икономика, върху възникването на нови работни места и планирането на нови инвестиции в еко- и социално ориентирани бизнес модели - това ще бъдат основните теми за дискусия и споделяне на добри практики в първия панел.Участниците в него Васил Василев, директор "Храни свеж асортимент" и прокурист в Kaufland България; Николай Колев, изпълнителен директор на Нухелт АД; Дарина Стоянова, изпълнителен директор на Престиж - 96 АД; Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България и член на управителния съвет на Съюза по хранителна промишленост; Димитър Митев, директор "Продажби" в Белла България ще представят моделите на партньорство и устойчиви бизнес стандарти в сектора.

Втори панел на събитието е посветен на важна за обществото и бизнеса тема - правилното оползотворяване на годна за консумация храна. Всяка година в ЕС се изхвърлят над 88 млн. тона храна в срок на годност. Данните за България варират между 670 и 700 хиляди тона. В дискусията по темата ще се включат ГepгaнaДимитpoвa, мeниджъp "Kopпopaтивниĸoмyниĸaции" и Корпоративна социална отговорност в КаuflаndБългapия; Николай Колев, изпълнителен директор на Нухелт АД, Даниела Узунова, изпълнителен директор на Данон България, Кирил Вътев, съсобственик и управител на "Тандем-В" и Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка - организацията, която "спасява" годната храна у нас и я предоставя на нуждаещите се.

Как секторът за бързооборотни стоки и веригите отговарят на променените от пандемията потребителски нагласи - е темата в трети панел на събитието "Отговорни производители". Участици в панела са Васил Василев, директор "Храни свеж асортимент" и прокурист в Kaufland България; Николай Колев, изпълнителен директор на Нухелт АД; Даниела Узунова, изпълнителен директор на Данон България и Кирил Вътев, съсобственик и управител на "Тандем-В".

Програмата на събитието ще откриете тук

Можете да присъствате и в залата на провеждане. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация на www.events.manager.bg

Ексклузивен партньор на Трети годишен форум "Отговорни производители" е Кауфланд България

Генерален спонсор на форума е Нухелт АД

Форумът се осъществява с подкрепата на Белла България; Данон България; Тандем-В; сдружение "Храни и напитки България"

Медийни партньори на събитието са: Dir.bg; БНТ; Bloomberg TV Bulgaria dnes.bg; AgroTV.