За трета поредна година Филип Морис България, част от Филип Морис Интернешънъл - лидерът на трансформацията в тютюневия бранш, бе отличен със сертификат за най-добър работодател от водещата международна организация "Top Employer Institute". ​Авторитетната награда бе връчена на компанията като признание за добрите практики, които компанията прилага, при подбора и развитието на таланти, управлението на кариерата, обученията за развитие на лидерски умения, както и за цялостната организационна култура, заплащане на труда и допълнителни придобивки, които предоставя на служителите.

Междувременно Филип Морис Интернешънъл получи и световната наградата "Глобален Топ Работодател" (Global Top Employer) на международния институт, която се връчва на най-добрите работодатели в целия свят. Световното отличие се дава на мултинационални компании за прилагането на водещи практики в управлението на човешките ресурси. ФМИ бе сертифицирана и като Топ Работодател в 5 региона, в които компанията оперира - Европа, Близкия Изток, Северна Америка и Латинска Америка. На национално ниво 50 от филиалите на компанията, сред които и България, бяха признати с отличието за най-добър работодател в страната си.

Снимка: Официален сайт

"Това признание демонстрира нашата ангажираност във Филип Морис Интернешънъл към прилагането на отлични стандарти и най-добри практики при създаването на обогатяваща работна среда за служителите по света на всички нива в организацията. Това е нещо, с което се гордеем и изтъкваме при привличането на нови таланти", завяват от Филип Морис Интернешънъл.

Международно признатия сертификат се връчва на водещи работодатели като отличие за прилагане на високи стандарти и добри практики в управлението на човешките ресурси и осигуряването на благоприятна работна среда с възможности за развитие за служителите. От 25 години насам водещият световен институт "Top Employer Institute" е сертифицирал над 1300 организации в над 115 държави по света, като прилага единни глобални стандарти за сертифициране на работодатели с високи постижения в управлението на човешките ресурси.

Филип Морис България ЕООД е част от Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света. През последните години ФМИ преминава през най-голямата трансформация в над 150- годишната си история чрез разработката на революционни продукти, които имат потенциала да намалят вредата в сравнение с продължителното пушене.