Фейсбук (Facebook) реши да отложи връщането в офиса на своите служители до януари 2022 година заради опасенията, свързани със засилване на заразяването с варианта Делта на коронавируса, предаде Франс прес, цитира БТА.

"Данните, а не датите, влияят на подхода ни към връщането в офиса", заяви говорителка на групата.

"С оглед на последните здравни данни, сочещи увеличаване на случаите на Ковид от варианта Делта, от нашите екипи в САЩ няма да се изисква да се върнат в офиса до януари 2022 година", добави тя.

"Продължаваме да следим ситуацията и да работим с експерти, за да гарантираме, че плановете ни за завръщане в офиса отдават приоритет на безопасността на всички", каза още тя.

Преди няколко седмици Фейсбук все още планираше до октомври да е отворил отново офисите си, с изискване за ваксинация и маски.

Офисите на социалната мрежа извън САЩ биха могли да отворят по-късно тази година, в зависимост от местните здравни условия.

Миналата седмица гигантът за електронна търговия Амазон (Amazon) обяви, че отменя задължителното връщане в офиса за своите служители до януари 2022 година.

Тази седмица Американ експрес (American Express) обяви, че отлага тази стъпка поне до октомври. И каналът Ен Би Си направи подобно съобщение.

Фейсбук и съседите му в Силициевата долина бяха сред първите компании, препоръчали на служителите си да работят от вкъщи в началото на март 2020 година, припомня АФП.