Американската компания Епъл (Apple) ще предостави над 10 милиона медицински маски на властите в САЩ и в европейските страни, които са най-силно засегнати от пандемията от COVID-19. Това написа в Туитър главният изпълнителен директор на Епъл Тим Кук.

С гордост съобщавам, че имаме възможност да заделим 10 милиона маски за САЩ и няколко милиона за най-пострадалите региони в Европа. Сега нашият екип работи по доставките на маските, допълни Кук.

След като в края на 2019 година в Централен Китай бяха регистрирани първите случаи на заразени с новия коронавирус, към днешна дата той се е разпространил в над 150 страни по света, а Световната здравна организация обяви пандемия. Според най-новите данни в света са заразени над 440 000 души, установени са над 20 000 смъртни случаи.

Смъртните случаи от новия коронавирус в САЩ надхвърлиха 1000 души по данни на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от ДПА. В страната има 1033 починали и общо 68 572 потвърдени заразени. По брой установени заразени от коронавируса САЩ са на трето място в света след Китай и Италия.