Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем Еърбиенби (Airbnb) е на загуба за първите девет месеца на миналата година, след като разходите й рязко са нараснали, съобщи в."Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на информирани източници.

Еърбиенби отчита загуба от 322 милиона долара за десетмесечието до края на септември 2019 година спрямо печалба от 200 милиона долара за същия период година по-рано, се посочва в информацията на "Уолстрийт джърнъл", цитирана от Ройтерс.

През септември компанията съобщи, че планира да излезе на борсата през 2020 година.

Неотдавна Еърбиенби бе оценена на 31 милиарда долара по данни на ПичБук (PitchBook). Най-новата вътрешна оценка на компанията обаче е много по-ниска според "Уолстрийт джърнъл".

Борсовият дебют на компанията е най-очакваното листване за тази година, но има вероятност епидемията от коронавирус да повлияе на датата на излизането на борсата. То може би ще стане през третото тримесечие или по-късно, се посочва в информацията на вестника.

Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем Еърбиенби (Airbnb) информира, че удължава до 30 април периода, в който няма да приема резервации за Пекин заради епидемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

Компанията по-рано бе съобщила, че няма да осигурява жилища под наем в китайската столица до 29 февруари.

Жертвите на епидемията в Китай вече са 1113.

Освен Пекин местните власти са поискали замразяване на резервациите за град Уси и района Юнчуан на град Чунцин, посочва в съобщение говорител на компанията.

Общо заразените в Китай са 44 653 според здравните власти, включително 2015 нови потвърдени случаи вчера. Това е най-малкият дневен растеж на броя на новите случи от 30 януари.