В началото на годината АмРест подписа споразумение с Burger King Europe, че щe oтвopи нoви pecтopaнти нa Вurgеr Кіng в Πoлшa, Чexия, Cлoвaĸия, Бългapия и Pyмъния. На международно ниво "АмРест" се очертава като една от водещите компании за заведения в страните от Централна и Източна Европа. Дружеството управлява над 2000 ресторанта и заведения в 26 държави с марките Burger King, Pizza Hut, KFC, Starbucks и др. Новият ресторант е 24-ият обект на компанията на българския пазар (14 кафенета Starbucks, 8 ресторанта KFC и 2 Burger King).

Основана през 1954 г., Burger King е втората по големина верига ресторанти в света с над 17 000 ресторанта в над 100 държави. Близо 100% от ресторантите са собственост и функционират в независима франчайз система.

"Виждаме огромен потенциал в разрастването на Burger King в региона, особено когато притежаваме точната комбинация от опит и познания за пазара.", заяви Даниел Рижка - регионален директор на АмРест за Централна и Югоизточна Европа за бранда Burger King.

Нови обекти ще се откриват в Πoлшa, Чexия, Cлoвaĸия, Бългapия и Pyмъния, допълни той

"В АмРест всеки ден е предизвикателство и това е много мотивиращо. Вярвам в девиза на нашия основател: "Всичко е възможно". Всичко, което правим, е базирано на философията ни, че ресторантът е като собствен бизнес за всеки от нас. Корпоративната ни култура, основана на този принцип, позволява на мениджърите да са уверени в своите задължения, взимането на решения и прилагането на идеите на практика.", коментира Христо Джурколов - кънтри мениджър за KFC и Burger King за България.

Ресторантите на Burger King са известни с предлагането на висококачествена храна със страхотен вкус на достъпна цена. Burger King предлага на своите гости най-вкусните бургери и безкомпромисно качество. Приготвеното на жив огън 100% истинско месо е ненадминато по вкус и лесно печели фенове сред всички, които са го опитали. Всички посетители на Парадайз Център са добре дошли да се насладят на уникалния вкус на специалните коледни предложения и на легендарния WHOPPER®!

В деня на откриването всеки поръчал от менютата на новия ресторант получи един WHOPPER® подарък.