Федерален съдия отхвърли обвиненията в измама, които вегани, вегетарианци и други клиенти отправиха към американската верига за бързо хранене Burger King, предава Economic.bg. В иска се посочваше, че мазнината, използвана в приготвянето на сандвича "Невъзможния Лупър", е същата, в която се приготвят стандартните бургери с говеждо и пилешко месо, съобщава Reuters. А това според ищците е измама, тъй като го прави веган неприемлив.

В решение от понеделник окръжният съдия на САЩ Рааг Сингал във Форт Лодърдейл, Флорида заяви, че седемте ищци не успяват да докажат категорично, че са били измамени да плащат по-високи цени поради действителните (не веган) методи за готвене на Burger King.

В мотивите пише още, че ищците не са питали за начина на готвене на Burger King и не са посочили, че искат алтернатива за задоволяване на техните хранителни изисквания. Също така се посочва, че рекламата на компанията не обещава готвене на друга повърхност, различна от стандартната.

"Burger King е обещал безмесен сандвич и го е доставил", пише Сингал в решението си. Съдията също така намира твърденията на ищците за "твърде индивидуализирани", за да оправдаят общия иск.

Ищците могат да изменят по-голямата част от исканията си, ако желаят.