Британският клон на марката за луксозно бельо Виктория сикрет (Victoria's Secret) обяви фалит, което заплашва 800 работни места. Подразделението на компанията в Обединеното кралство спря дейност заради пандемията от COVID-19, предаде Франс прес.

Марката попадна под британския режим за несъстоятелност и компанията Делойт (Deloitte) беше назначена за администратор, обяви самата Делойт днес в комюнике. Виктория сикрет има 25 магазина във Великобритания и 800 служители, от които 785 са в частична безработица, прилагана заради пандемията от правителството.

Този фалит не засяга онлайн дейностите във Великобритания, тъй като те не са собственост на самия британски клон. За да разпространява марката в страната, Делойт възнамерява да предоговори условията за наем на магазините със собствениците им и /или да намери купувач за тях.

Това е поредният удар за бизнеса във Великобритания и най-новият пример за въздействието на пандемията от Ковид-19 върху сектора на търговията, каза Роб Хардинг от Делойт.