Бил Гейтс преговаря за закупуване на земеделска земя в Турция, пише турският вестник Daily Sabah. Официално в момента милиардерът е на почивка в страната, където празнува и рождения си ден. Той беше забелязан да закусва във вилата на водещ турски бизнесмен.

Според информацията основателят на "Microsoft" търси около 22 000 акра земя, която да купи за инвестицията, която планира за работа с местни компании. "Той иска да създаде голяма устойчива ферма в Турция", каза източник пред "New York Post".

66-годишният Гейтс вече е най-големият собственик на земеделска земя в САЩ с около 242 000 акра в 18 щата.

През април медиите съобщиха, че той преговаря за придобиване на земя в европейската част на Турция, което доведе до бързо покачване на цените в региона. Това е второто посещение на милиардера в страната в рамките на четири месеца.

Преди няколко дни Гейтс и Джеф Безос бяха обявени за "лицемери" след призива им за действие срещу изменението на климата, докато според очевидци купонясвали на луксозната мега яхта "LANA" на Бил Гейтс в затворен залив в Турция.

Гейтс беше забелязан да празнува 66-ия си рожден ден в средиземноморския курорт Фетие с 50 гости миналата седмица, включително Безос, основателят на "Amazon", пише още "Daily Sabah".

Дългата 107 метра "LANA" разполага с голяма спалня, седем VIP каюти, кинозала и голям басейн на палубата, а наемът й за седмица струва 2 110 500 долара.