Бившият вицепрезидент на Съединените щати и кандидат за президент Джо Байдън подкрепи предложението на Елизабет Уорън да бъдат разбити големите технологични компании и заяви, че това е "нещо, на което трябва да погледнем много сериозно", съобщи Асошиейтед прес.

През март кандидатката за предстоящите президентски избори от Демократическата партия - Елизабет Уорън призова за разбиване на технологични гиганти, заявявайки, че те имат "твърде много власт над нашата икономика, нашето общество и нашата демокрация".

Въпреки че Джо Байдън отбеляза, че е преждевременно да се направи окончателната оценка на предложението на г-жа Уорън, той посочи, че тя има голямо основание за подобен призив.

По-рано тази седмица сенаторът-демократ от Калифорния и също кандидат за президентската надпревара - Камала Харис, призова за по-стриктно регулиране на социалния медиен гигант "Фейсбук" (Facebook Inc.).

В интервю за CNN г-жа Харис заяви, че "Фейсбук" приоритизира растежа си над най-добрите интереси на своите потребители, особено по въпроса за неприкосновеността на личния живот". В тази връзка тя призова за "по-сериозна регулация и за по-голям надзор".

Според Камала Харис водещата социална медия "не информира адекватно потребителите за това, къде се отказват техните лични данни" и добави, че разбиването на социалната мрежа трябва да бъде разгледано "сериозно".