"България Еър" ще извършва по-чести полети от София до Москва, Амстердам, Палма де Майорка, Мадрид и Ларнака, съобщиха от авиокомпанията. Въздушният оператор отчита ръст на резервациите към тези дестинации с над 40%, през август и септември.

На 19 септември стартират и директните полети от София до Дубай, а авиокомпанията е планирала и още три нови дестинации с редовни полети от септември, които ще бъдат обявени съвсем скоро.

От 3 август националният превозвач стартира още два полета между Москва и София - всеки вторник и четвъртък, като с това полетите между руската и българските ни столици, изпълнявани от България Еър, както и съвместно в партньорство с руската Аерофлот, ще станат общо 10 седмично. Налице са и удобни възможности за връзки с вътрешните полети на "България Еър" до Варна и Бургас.

Другата дестинация, по която се наблюдава голям интерес е Амстердам. Именно затова "България Еър" увеличава честотите по линията и от 9 август до 30 август към ежедневните полети по линията София-Амстердам авиокомпанията добавя втори полет, който ще се изпълнява всеки понеделник, четвъртък и неделя сутрин.

По-чести полети пуска "България Еър" и до горещите испански дестинации Мадрид и Палма де Майорка. Към редовните полети между София и Мадрид, изпълнявани всеки вторник, събота и неделя, националният превозвач добавя нови полети между 29 юли и 25 септември.

Полетите от София до Палма де Майорка също се увеличават. От 19 август до 30 септември "България Еър" ще предлага полети до испанската перла всеки четвъртък, в допълнение на полетите всеки вторник.

Освен до екзотичните гръцки дестинации, националният превозвач лети и до една от най-предпочитанитедестинации в Кипър - Ларнака, докъдето авиокомпанията ще изпълни допълнителен полет на 30 август.