Поредната наша анкета за предизвикателствата на работното място потърси отговорите ви за случващото се в компанията, в която работите. Темата породи сериозен интерес и много любопитни коментари. Нека погледнем резултатите:

  • Близо 47% споделят, че не получават никакви допълнителни придобивки
  • 13% са отбелязали, че работодателят им подсигурява ваучери за храна
  • Малко над 11% казват, че компанията им дава възможност за допълнително здравно осигуряване
  • Около 2% получават ваучери за спорт

Интересно е да се отбележи, че повече от 22% споделят, че компанията им се е погрижила до голяма степен за пакет от нефинансови бонуси, който включва повечето или всички по-горе изброени.

Остават 5% от гласувалите в анкетата, за които няма по-важно от реалното месечно възнаграждение и нищо друго не може да го замести. Именно сред тази група от хора, можем да отбележим желанието им за 13-та и дори 14-та бонус заплата, допълнителен отпуск, заплащане на извънреден труд. Те твърдят, че ако получават справедливо възнаграждение, то могат да си позволят всички онези придобивки, които смятат за полезни и ги вълнуват.

Истината е, че не е лесно, нито да си работодател, нито да си служител. Но, какъвто и да си в йерархията, хубаво е да даваш добър пример на останалите, само така ще бъдат постигнати резултати, от които всички да са доволни.

Следете и участвайте в нашите анкети, в които търсим активно вашето мнение за всички процеси на работното място.