Стартира четвъртото издание на съвместния проект Jump2IT. Инициативата представлява своеобразен мост между мотивирани за своето кариерно и личностно развитие хора и ИТ индустрията. Целта на обучението е придобиване на базови умения в областта на Software Quality Assurance, Cloud Technology, Automation Testing и други, които в момента са сред най-търсените от работодателите.

За разлика от други трейнинг програми, тук не се изисква кандидатите да имат опит в ИТ сферата, няма и ограничения за възраст, предишна квалификация или образование. Желанието за обучение и мотивацията за последващо надграждане на базовите умения, които ще бъдат придобити, както и добрите познания по английски език, са основните изисквания към кандидатите. Процедурата за кандидатстване вече е отворена и документи могат да се подават до 30 март. 

Jump2IT"22 ще се проведе във времето от април до юли т.г., като ще приеме 20 курсисти. Те ще преминат през трейнинг програма от 170 часа, за чието реализиране се грижи екип от 20 опитни професионалисти от Технологичния Център на Аксенчър България и ITCE. Лекторите и менторите са сърцето на Jump2IT. Според тях успехът на едно обучение не е в традиционните методи на преподаване, а в съчетанието от знания, индивидуален подход към всеки курсист и предоставяне на уникален микс от умения, изискван от големите организации и компании.

В предишните си 3 издания Jump2IT обучи над 60 курсисти без никакъв опит в ИТ сферата. Част от тях вече са в екипите на големи международни ИТ компании, а други успешно развиват своята кариера в други сфери благодарение на придобитите знания и умения и амбицията си за развитие.

Ето някои от пожеланията и оценките, които реализирали се вече випускници на Jump2IT, отправиха в анонимна анкета по молба на SkillsAssembly към тези, които сега обмислят своето кариерно развитие :

"Незаменима първа стъпка към успешна кариера не само в IT, но и в други сфери."

 "Участвайте, за да предизвикате себе си и да изследвате нови хоризонти!"

"Много е трудно, но накрая, когато получиш оферта за работа, си казваш: "Браво на мен! Аз успях!"

"Jump2IT е невероятна възможност да се впуснете в нещо съвсем ново и да се срещнете със страхотни професионалисти. Академията определено запали интереса ми към QA и ми даде много знания."

"Преподавателите в Академията са професионалисти, които надскачат очаквакванията и те подготвят за безпроблемно сертифициране в тестването на софтуер."

Инициативата е на неправителствената организация SkillsAssembly в сътрудничество с технологичния гигант Accenture и с участието на най-голямата ИТ трейнинг компания ITCE. Skills Assembly и Аксенчър България финансират изцяло програмата като част от своето разбиране за необходимостта от подкрепа на кадровото развитие на ИТ сектора и подобряване на професионалния и жизнен стандарт на хората. Организаторите са подготвили и подробна информация за съдържанието на програмата и участващите лектори на сайта на SkillsAssembly.