Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин изрази днес надежда да бъде постигнат съществен напредък в предстоящите кръгове от търговски преговори с Китай, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Очакваме ползотворни дискусии през следващите няколко дни, каза Мнучин пред репортери в хотел в китайската столица, където тази седмица се провеждат търговските преговори между двете страни.

Следващата седмица китайският вицепремиер Лю Хъ ще посети Вашингтон за пореден преговорен кръг.

Мнучин и постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър са начело на делегацията на започващите днес преговори в Пекин, отбелязва ТАСС. От китайска страна преговарящ е Лю Хъ.

По-рано говорителят на министерството на търговията Гао Фън посочи, че китайските власти и американското правителство продължават успешно да поддържат диалога за уреждане на търговските и икономическите въпроси, но все още има противоречия и незавършена работа. Агенция Блумбърг съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският лидер Си Цзинпин може да проведат среща по време на посещението на американския държавен глава в Япония през май, на която да бъде подписано търговското споразумение.