Държавната комисия за предотвратяване на корупция в Северна Македония разследва министъра на финансите Нина Ангеловска за евентуален конфликт на интереси, след като е изтеглила депозита си в банка Еуростандард преди тя да банкрутира, съобщават медиите в Скопие, цитирани от БТА.

Комисията ще проверява дали Ангеловска, която е член на Комитета за финансова стабилност, е имала информация за състоянието на банката, за да изтегли парите си от нея, посочва телевизия Сител.

Случаят попадна в центъра на вниманието на обществеността, след като бившият финансов министър Петър Гошев каза за ТВ24, че Ангеловска е злоупотребила със служебното си положение и вместо да спаси банката, се е погрижила за своите пари.

Той заяви, че Ангеловска е изтеглила парите си преди два месеца, когато не е имало формална забрана за теглене, но тя е имала информация какво може да се случи с банката и се е възползвала от нея.

Вчера Ангеловска отхвърли твърденията, че е имала вътрешна информация за положението на банката, преди да изтегли парите си. Тя каза, че сумата й била необходима, за да си купи апартамент, тъй като дотогава живеела под наем, съобщава информационният портал Плусинфо.