САЩ публикуваха списък на членовете на президентската делегация за Световния икономически форум в Давос на фона на спекулации дали президентът Доналд Тръмп ще присъства на годишното събитие по-късно този месец, предадоха ДПА и Ройтерс.

Министърът на финансите Стивън Мнучин е посочен като водач на делегацията в изявление на Белия дом. Въпреки отсъствието на името на Тръмп американски медии, включително и Си Ен Ен, съобщиха, че всъщност се очаква той да отиде, позовавайки се на анонимни източници.

Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос, постоянният търговски представител Робърт Лайтхайзър, както и Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са сред участниците в групата, която ще отпътува за Швейцария.

Миналата година Тръмп не взе участие във форума заради блокираната работа на правителството във Вашингтон и се появиха въпросителни дали има вероятност той да пропусне и тазгодишното събитие поради процедурите по импийчмънт.

Основна тема на Световния икономически форум, който ще проведе от 21 до 24 януари, отбелязвайки 50-години от основаването си, тази година са климатичните промени.