Правителството на САЩ ще инжектира 1 трилион долара в националната икономика за справяне с последиците от новия коронавирус. Това съобщи министърът на финансите Стивън Мнучин.

По-рано през деня президентът Доналд Тръмп призова към спокойствие в условията на епидемия и обеща Съединените щати скоро да излязат по-силни от тежката ситуация, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпреки протестите на Китай, Тръмп освен това защити използването на формулировката "китайски вирус" за новия коронавирус.

"(Вирусът) дойде от Китай. Мисля, че това е много точна формулировка", каза той.

Междувременно сесията на Нюйоркската фондова борса днес приключи с рязък скок на котировките, след като администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп и Управлението за федерален резерв представиха нови мерки в подкрепа на американската икономика на фона на разпространението на новия коронавирус, предаде Франс прес.

Вчера Уолстрийт преживя заради пандемията един от най-големите си сривове в историята.

Промишленият индекс Дау Джоунс приключи днешния ден с ръст от 5,17 процента до равнище от близо 21 232 пункта, а този на високотехнологичните дружества Насдак се повиши с 6,23 процента до 7334 пункта.