На среща с представители на ресторантьорския бизнес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че "компромиси няма да бъдат правени - мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията".

Засилваме контрола навсякъде - както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите, тъй като на много места установяваме неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в т. ч. в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., закани се проф. Ангелов, цитиран в съобщение на Министерството на здравеопазването.

Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде засилен и в нощните клубове, и в дискотеките, отбеляза той.

Около тази позиция на министъра на здравеопазването се обединиха на среща в МЗ директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации - Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България.

Министър Костадин Ангелов заяви пред представителите на ресторантьорския бизнес, че епидемиологичните мерки ще бъдат затегнати

Снимка: Министерство на здравеопазването

"Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители", заяви Ричард Алибегов.