Не сме променили инвестиционното си намерение въпреки възникналите затруднения покрай коронавируса. Напротив - продължаваме да реализираме започнатите проекти. Един от най-големите е поетапното преминаване през летните месеци на природен газ. Работим съгласно планирания срок. Това каза в интервю за 3е-news.net изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" Ясен Кацаров.

Той уточни, че инвестицията е голяма, но ще позволи да се произвежда още по-зелена енергия. Предстои изграждането на площадката, където ще бъдат разположени трите газови когенерации. Внедряването на мощностите в режим на работа ще доведе до повишаване на качеството на предлаганата услуга. "За нас е важно да гарантираме сигурност и качество на услугите. Ние работим в синхрон с политиките на местно, национално и европейско ниво за опазване на околната среда и подобряване на качеството на въздуха в Перник", подчерта Ясен Кацаров и допълни: "Топлофикация Перник" е част от енергийния сектор на България и е базова мощност за икономиката на региона. Затова ние инвестираме в бъдещето на дружеството, в неговото модернизиране, дигитализиране и внедряване на зелени практики."

Изпълнителният директор на "Топлофикация Перник", обясни, че енергетиката е сред относително слабо засегнатите сектори от пандемията от коронавируса. Това се дължи на строгите противоепидемични мерки, които бяха предприети. За отражение може да се говори дотолкова, доколкото е засегната икономиката на страната. Ясен Кацаров се надява в бъдеще COVID 19 да не остави траен и негативен отпечатък на бранша.

Топлофикацията в Перник е продължила да работи и в периода на извънредното положение. В нито един момент не е преустановяван работният режим.

"Това, което очакваха от нас абонатите ни при стриктно спазване на всички заповеди на Националния оперативн щаб, е качествено осигуряване на топла вода и парно. През тези трудни месеци, повече от всякога ние оправдахме тяхното доверие и доказахме, че им гарантираме спокойствие, топлина и уют в домовете", обясни Ясен Кацаров.

3е-news.net