Независимо от всички скалъпени атаки от най-различни политически групи и еко организации, които седмици наред се упражняваха върху работата на "Топлофикация Перник" АД, Съдът се произнесе, че не е установено, че към момента на налагане на мярката е имало налице пряка и непосредствена опасност за замърсяване на атмосферния въздух или здравето на хората. Това съобщиха от Топлофикация - Перник.

Припомняме, че прокуратурата разпореди проверки на място в четири ТЕЦ-а - "Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ " Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД. Те се извършват от МОСВ.

От своя страна ТЕЦ-Перник ще търси правата си в съда, след като с акт спряха два от генераторите му, тъй като беше установен внос на материали при горенето в четирите топлофикационни дружества.

"Потвърди се, че твърденията на различните институции не отговарят на истината и че сме влезли в капана на невъзможността на компетентните органи да си свършат работа по въпроса със замърсяването на атмосферния въздух и да установят от къде идва проблемът, който видимо не е от нас.

Чрез решението на Съда се установи, че сме спазили буквата на Закона и разпоредбите на компетентните институции в лицето на РИОСВ и МОСВ.

Призоваваме политическите лица да си водят кампанията и да не ни намесват в нея. Нека не се създава дискомфорт на жителите на Перник с цел политически дивиденти", коментираха още Топлофикация - Перник.