Атанас Добрев и доц. д-р Крум Недялков ще са двамата заместник-министри на земеделието, храните и горите в екипа на служебния министър проф. Христо Бозуков. Това обяви на брифинг във ведомството днес министърът, предаде БТА. Той каза, че Добрев е експерт с над 20-годишен стаж и опит в Държавен фонд "Земеделие", както и в горския сектор. Това според Бозуков може да се приеме като отговор за приемственост.

Крум Недялков е млад специалист от Тракийския университет, специализирал в САЩ. И в двата случая при избора е заложено на експертизата, посочи министърът на земеделието. Освен това се очаква назначението на още двама заместник-министри.

Христо Бозуков декларира, че ще работи за връщане доверието на земеделците и обществеността към институцията. Що се отнася до приоритетите, те на 100 процента се покриват с тези на служебния кабинет. Целта е секторът да продължи да функционира нормално, без сътресения и забавяния.

За седемте дена на поста си проф. Бозуков се е срещнал с 15 браншови организации, а преценката му е, че състоянието на МЗХГ е доста тежко.

Служебният министър обеща прозрачна работа в едно от мегаминистерствата, каквото е Министерството на земеделието, храните и горите. Ще правим проверки до последния ден на това правителство. Така министър Бозуков отговори на въпрос за обществените поръчки в сектора.