По наше предложение се оформи една рамка от 20 до 40 %. Тоест - тези, които живеят в кооперацията, сами с решение на етажна собственост определят процента. Тази наредба е за обществено обсъждане. Това каза Емил Георгиев от Федерацията на потребителите пред Нова тв. Той коментира и дали потребителите ще плащат различни сметки за парно за общите части в една сграда.

По думите му над 9-10 етаж налягането на водата намалява и за това се налага да има хидрофорна уредба. Федерацията е предложила до 9-тия етаж да се плаща по-малка стойност - не повече от 25%, а над 9-тия етаж да бъде 20 % от етажната собственост. Това щяло да се решава от живущите на общо събрание и трябвало да се обяви на фирмите за дялово разпределение преди началото на сезона.

"Работата по разработване на предложения за промени в законите за топло-снабдяването беше съзнателно блокирана от топлофикация. До сега потребителите, които живеят в една сграда нямаха право да определят размера на сградната инсталация и тя беше фиксирана от фирмите за дялово разпределение", добави Георгиев.