Всички желаещи студенти могат да кандидатстват за стажантската програма Lidl до 30 април. Те могат да подават документи за участие за една от осемте проектни задачи в различни отдели на компанията в секцията "Ученици и студенти" на обновения кариерен сайт на Lidl - тук >>, съобщиха от Lidl.

Проектните задачи са подходящи за студенти в широк кръг специалности, сред които Право, Маркетинг, Логистика, Бизнес администрация, Човешки ресурси, Икономика, Логистика. На този етап е необходимо само да изпратят своето CV и да отговорят на въпроса защо избират конкретния проект.

Одобрените кандидати ще имат възможност да добият професионален опит в международна компания, отличена като ТОП работодател от престижния Top Employer Institute. Стажът продължава два месеца - от 15 юли до 11 септември. 800 лева е брутното месечно възнаграждение, към което компанията добавя и 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата.

Програмата е с иновативен дизайн и осигурява на стажантите достъп до реална работа в екип и решаване на конкретни практически казуси. Важен елемент от мотивацията на студентите е и фактът, че стажът е заплатен, което в значителна степен повишава както отговорността на приемащите стажанти отдели и екипи, така и на самите участници в програмата. Проектите са структурирани така, че да съдържат съвсем конкретни задачи, засягащи оптимизацията на едни от най-важните процеси в компанията - правни, административни, продажби, логистика и човешки ресурси.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 служители.

 

Снимка: Lidl

Новината за стажантската програма на Lidl е рекламна публикация.