Руският министър на енергетиката Александър Новак се е заразил с коронавирус. Това обяви руският премиер Михаил Мишустин.

"За съжаление Александър Валентинович Новак се е заразл с коронавирус. Нека да му пожелаем бързо възстановяване. Бог да му даде здраве", каза Мишустин на заседание на правителствената комисия по социално-икономически развитие на Далечния Изток в Благовещенск.

Новак е пристигнал за заседанието, но не е участвал в него.

"Александър Новак към момента кара болестта безсимптомно", обяви говорителят на Министерството на енергетиката Олга Голант.

"Тестът на министъра на енергетиката на Руската федерация Александър Новак за COVID-19 по време на работно пътуване до Далечния Изток показа положителен резултат. В момента болестта протича безсимптомно и Александър Валентинович се чувства добре. Ръководителят на Министерството на енергетиката на Русия ще продължи да изпълнява работните си задължения дистанционно. По-специално, на 19 август, ще участва в заседание на комитета за наблюдение на страните от ОПЕК + чрез видеовръзка ", каза тя пред ТАСС.