Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват "да се спре с черния PR срещу българския туризъм и развлекателен бранш".

От бранша недоумяват защо политически цели се преследват с похвати, които директно вредят на българския бизнес и икономика.

От двете асоциации изипратиха позиция до медиите, в която отбелязват, че не са съгласни срещу опитите новозаразените с коронавирус да бъдат приписани на работещите заведения. 

От там напомнят, че хиляди души са се събирали на футболни мачове и на протести, създавайки очевиден риск от разпространение на заразата. Това обаче не се посочвало като причина за ръста на заразени.

Те искат отговор от Националния оперативен щаб колко са заразените в цеховете и заводите, в големите хранителни вериги и градския транспорт, от религиозни събирания или завърнали се сезонни работници. Те настояват данните да се съпоставят с тези за това колко са заразените в нощните заведения.

Когато ни информират за хората в тежко състояние от СOVID-19, да ни информират и за останалите в тежко състояние и починали по други причини, за да има обективно сравнение, настояват от БАЗ и СЗБ.