Традиционният Икономически форум в Делфи ще бъде открит онлайн на 9 юни под наслов "На другия ден", съобщи електронното издание на в. "Катимерини".

Три месеца след отменянето на конвенционалната форма на проявата, Икономическият форум в Делфи все пак ще има петото си издание, макар и онлайн. То ще се състои между 9 и 12 юни, а програмата на конференцията е посветена на предизвикателства и инициативи, свързани с епидемията от COVID-19 и въздействието й върху света.

Форумът ще бъде открит с встъпителна реч на гръцкия президент Катерина Сакеларопулу. Във форума ще участва и премиерът Кириакос Мицотакис, който ще беседва с известния историк Нийл Фъргюсън.

В конференцията ще се включат също петима европейски комисари и четирима настоящи и бивши лидери на европейски държави, както и видни представители на американската администрация, МВФ, Световната търговска организация и други институции. Ще участват над 200 оратори от Гърция и чужбина.

Сред темите на обсъждане ще бъдат здравеопазването и безпрецедентните предизвикателства на местно и глобално равнище, националната здравна система в периода след COVID-19, дигитализирането на здравния сектор, подготовките за възможна втора вълна от коронавирус в Гърция и Европа, въпроси, свързани с лечения и ваксини срещу болестта.