Създадена е работна група между регионалното министерство и превозвачите, чиято дейност ще почне от утре сутрин. Това обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова след среща с регионалния министър Гроздан Караджов.

"Към настоящия момент имаме добър тон с г-н Караджов, така че нека изчакаме какво ще се случи през утрешния ден и тогава да говорим за бъдещи протести", заяви Милтенова пред журналисти и добави, че се наблюдава сближаване на позициите.

До момента браншът не е получил покана от министъра на транспорта Николай Събев, обясни още председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи, попитана дали ще има работна група и с транспортното министерство.

"Пренесохме дебата от медиите и от улицата на експертно ниво- на масата, където би следвало да се водят тези разговори. Ако едната страна казва "ние не отстъпваме", а другата също не отстъпва, няма да намерим пресечната точка", отбеляза и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

От своя страна Гроздан Караджов съобщи, че не са поемани никакви конкретни ангажименти, но работна група ще има.

"Групата започва работа още утре - излъчени са шестима представители на превозвачите, съответно и наши експерти ще бъдат определени от мен, които сядат утре в 9 часа и започват да работят по всички проблеми, които заедно написахме", посочи Караджов като увери, че резултати от работната група може да има до седмица.

"До 3 седмици ще бъде ремонтиран старият път до Витиня", каза още регионалният министър.