30 км е проблемният участък между Чирпан и Стара Загора по автомагистрала "Тракия". Проблемът е от няколко години. 2007 г. е пуснат този участък. Това каза пред журналисти председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов по време на Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година - перспективи и предизвикателства", съобщава Фокус.

"Обсъждахме с министър Аврамова начина, по който да започне да отремонтирането на този участък. Проблемът е в активната лента, където се образувани коловози от ТИР-овете. До зимния сезон ще направим някои локални ремонти, така че зимата магистралата да няма по-тежки проблеми и да може да се експлоатира. За 22-ата км след Пловдив - от 134 до 156 км, бяха похарчени почти 40 млн. лв. За следващите 30 км сами направете сметка колко ще бъдат необходими", коментира инж. Глосов.

Той посочи, че за Околовръстното шосе от "Младост" до "Тракия" в момента се провежда тръжна процедура.

"Надяваме се до края на годината да има избран строител и да са приключили процедурите по евентуални жалби и да бъде възложено изпълнението на проектантските работи и строителството. Прогнозната цена е за около 120 млн. лв.", каза още той.