Република България е готова на нейна територия да се реализира част от проекта за тръбата на "Турски поток". Това наблюдение споделят руските издания в преглед на реакциите на статията на в. "Комерсант", че  газопроводът ще мине през България, вместо през Гърция.

"Вечерная Москва" се позовава на изказването на енергийния министър Теменужка Петкова, цитирайки думите: "Ние сме готови за реализацията на такъв проект".

Не е подминато и това, че Петкова подчертава за липса на официална информация от страна на "Газпром". Изданието добавя, че за България основен приоритет се явява съхранението на стратегическото място на страната на газовата карта на Европа.

Агенция ТАСС от своя страна допълва, че компанията "Булгартрансгаз" оценява строителството на "Турски поток" приблизително на 1,4 милиарда евро. Това е стойността за 496 километра газопровод и изграждането на две компресорни станции, необходими за нормалното функциониране на тръбата. Също така България смята с помощта на строителството на газоразпределителния център да продава газ в Македония и Гърция, съобщава отново "Вечерная Москва".