Директорът на агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев е отстранен от поста си. Това съобщиха от министерство на финансите, а кой ще го наследи ще стане ясно след ден.

Начев, още при встъпването в длъжност на финансовия министър Асен Василев, е представил болничен лист за домашно лечение до 17 юни, но не можел да бъде открит на адресната си регистрация.

Преди броени дни министър Василев обяви, че е впрегнал всички ресурси на министерството си и дори нотариуси, за да открие Начев и да му връчи заповедта за уволнение. Василев разпореди и одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Той е по сигнали за нарушения в дейността на структурата, включително при предоставянето на държавен имот - почивна база в к.к. "Албена", за стопанисване от сдружение с нестопанска цел "Асоциация на експертите по финансов контрол в България", основано на 10 август 2020 г., както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето и на Асоциацията.