Пътуващите от Летище София ще могат да осъществят екзотична почивка в туристическата перла на Кения - Момбаса. Полетите до там започват на 29 януари и ще се изпълняват от European Air Charter, информират от пресцентъра на летището.

Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

Друго неустоимо предложение за почивка през зимата са Канарските острови. Полетите до популярната дестинация започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства - Абу Даби, известна с разнообразните си туристически предложения. Wizz Air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари.

Акцент в зимната програма са директните полети на Qatar Airways Доха - София, които започват от 16 декември. Катарското летище Хамад, признато за най-доброто за тази година, разширява възможностите на достъпните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка.

В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София - Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично - в четвъртък и неделя.

Летище София и авиокомпания Nordwind предоставят възможности за пътуване до нова дестинация - Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 г.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София - Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

В зимната чартърна програма не липсва и една от любимите дестинации за българите - Хургада, Египет. Няколко авиокомпании са планирали полети до там. Те започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.

Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още шест английски градове тази зима ще предложат директни полети до Летище София.